Prague Handball Cup 2024

Letošního Prague Handball Cupu se z Rokycan zúčastnili čtyři týmy. (Starší dorostenky, mladší dorostenci, starší žáci a mladší žáci.
Všechny zmíněné týmy, se tak měli možnost porovnat se zahraničními soupeři, kterých na turnaji bylo opravdu hodně.

STARŠÍ DOROSTENKY
Ve skupině skončili na 4 místě, což znamenalo, že hráli pavouka B, kde se utkali s německým HSG Eckbachtal, který bez větších problémů porazili a dostali se do čtvrtfinále B. Tam na ně čekaly Strakonice, které znají ze své soutěže. V zápase podlehli 17:14 a tím, se zakončila jejich cesta letošním „pragáčem“.

MLADŠÍ DOROSTENCI
V základní skupině až na zápas s Vršovicemi, předváděli kvalitní výkony. Bohužel postup do hlavní části turnaje jim utekl pouze o horší skóre s dánským Odense. Osmifinále B: v dramatickém zápase s Lipskem, kde rozhodovali až shoot-outy, se nakonec radovali Němci.

STARŠÍ ŽÁCI
V jednoznačně nejpočetnější kategorii na PHC (120 týmů) se Rokycany v základní skupině umístili na 5. místě a hráli tak kvalifikaci o B pavouka, kde v dramatickém souboji porazili ŠKP Bratislavu. V osmifinále je čekal litevský Utena DSC, kde prohráli 18:14 a tím pro ně turnaj skončil.

MLADŠÍ ŽÁCI
Ve skupině skončili na čtvrtém místě a tak stejně jako všechny rokycanské týmy šli do pavouka B. Kde dokázali porazit Chrudim a Brno a postoupit do čtvrtfinále, kde na ně čekalo Zubří a to už bylo nad jejich síly.

Starší dorostenci by nesložili celý tým, tak se Petr Bárta a Patrik Baloun spojili s Pardubicemi, kde se dostali až do finále B ve kterém smolně prohráli

Všichni jsme si turnaj velmi užili. PHC nebylo a není jen o házené, spousty doprovodných akcí, zábavy a v rámci turnajové hry i hodně přemýšlení :), ale hlavně hodně vypjatých zápasů se soupeři ze zahraničí. Děkujeme všem rodičům a fanouškům, za podporu při zápasech a už se těšíme na příští ročník.