Ivana Cup (st. dorostenky)

Třetí ročník Ivana Cupu začal s malými komplikacemi, kdy se pár hodin před zahájením odhlásil tým z Českých Budějovic kvůli hrozící sněhové kalamitě hlášené v Jižních Čechách. Muselo se předělat rozlosování a pět týmů si to rozdali každý s každým na 2×20 minut.
Úvod obstaral zápas mezi domácím družstvem Házená Rokycany proti Astře Praha. Náš tým držel krok pouze poločas a Astra odskočila v tom druhém až na desetibrankový rozdíl 22:12. Branky: Vildmanová 3, Tučková a Kozáková po 2, Poláčková, Benetková, Mašková, Zíbarová a Ježková po 1.
Druhé utkání obstaral druhý domácí tým pod hlavičkou Slavia Rokycany proti Spartaku Příbram a od začátku nebylo pochyb o vítězi utkání. Naše holky hra bavila a kdyby ve druhém poločase nepolevily, tak mohlo být skóre ještě vyšší. Konečný výsledek byl 23:7. Branky: Bufková 5, Aichingerová a Konderová po 4, Pechová a Bílá po 3, Fröhlichová 2, Hýblová a Štorcová po 1.
Do dalšího utkání opět vstoupila Slavia Rokycany proti favoritovi z Písku, který neponechal nic náhodě a vyhrál 27:11. Branky: Bílá 4, Bufková a Fröhlichová po 2, Konderová, Aichingerová a Hýblová po 1.
Pak opět přišel na scénu domácí tým Házená, který turnaj zahajoval a zápas přinesl nečekané komplikace. Proti Příbrami jsme byli jasným favoritem, nicméně jsme podcenili začátek, holky takzvaně nenahodily motor a prohráli jsme poločas po špatné obraně a nepřesné střelbě 7:11. Po změnách v sestavě, zvýšené bojovnosti, zlepšené střelbě a obětavosti se podařilo otočit výsledek na konečných 21:18. Branky: Vildmanová 8, Kozáková 5, Ježková 3, Mašková a Benešová po 2, Moulisová 1.
Pak Astra porazila Příbram 33:8 a Tým Házené Rokycan čekala zkouška ohněm proti Písku. Zdržovací a zpomalovací taktikou jsme na začátku soupeře trochu vyvedli z míry, ale pak ukázal svou kvalitu. V tomto zápase dostala příležitost hlavně lavička, abychom ušetřili síly na domácí derby. Písek vyhrál 26:8. Branky: Poláčková a Vildmanová po 2, Benetková, Tučková, Zíbarová a Ježková po 1.
V domácím derby tým Házené Rokycan proti Slavii Rokycany tahal za kratší konec. Na hráčkách Házené byla znát únava z předešlého utkání, nedoléčená drobná zranění a tým Slavie nás přehrával hlavně v útočné činnosti. Po relativně vyrovnaném poločase 6:9, Slavia odskočila až na rozdíl šesti branek, ale tým Házené se dokázal do zápasu vrátit a koncovku zdramatizovat. Konečný výsledek v hezkém a bojovném utkání byl 20:17 pro Slavii zasloužený. Branky Házená Rokycany: Kozáková 7, Vildmanová 6, Ježková 3 a Tučková 1.
Branky Slavia Rokycany: Bílá 6, Bufková, Pechová a Konderová po 3, Fröhlichová 2, Aichingerová, Štorcová a Hýblová po 1.
Pak si Písek s přehledem poradil s družstvem Příbrami 29:11 a v předčasném finále s oslabenou Astrou Praha o zraněné hráčky 28:17.
V posledním utkání ještě mohla Slavia zabojovat o druhé místo proti unavené Astře, ale neuchopili tento zápas za správný konec a odevzdaným výkonem umožnili Pražskému týmu dotáhnout k prvenství mezi střelkyněmi Natálii Kopalovou, která zaznamenala úctyhodných 27 branek v celém turnaji. Branky prot Astře: Fröhlichová 5, Aichingerová 3, Konderová, Pechová a Bílá po 2, Bufková, Hnízdilová, Vaníková a Štorcová po 1.
Toto házenkářské setkání splnilo účel přípravy na odvetnou část druhé ligy, zahrály si všechny hráčky dostatečnou porci minut a kromě drobných šrámů a únavy si odnesly holky i dobrý pocit ze hry.
Konečné pořadí:

  1. Sokol Písek
  2. Astra Praha
  3. Slavia Rokycany
  4. Házená Rokycany
  5. Spartak Příbram